Dieta Ketogjenike – Fit Food

Ketogjenike

 Me menunë ketogjenike trupi kalon në një lloj gjendje metabolike, e cila quhet ketozë, ku organzimi djeg yndyrë për “karburant” dhe prodhon pak fragmente karboni (të quajtura ketone) si produkt metabolik. Normalisht trupi ynë djeg karbohidrate për “karburant”, burimi kryesor i energjisë për trurin, zemrën rruazat e kuqe dhe shumë të tjera. Kur trupi kalon në ketozë, ne ndihemi më pak të uritur dhe është më e lehtë të konsumojmë më pak ushqim se zakonisht. Si e tillë është menuja ideale për të rënë në peshë. Dieta Ketogjenike është një menu e larmishme e ndërtuar nga katër javë me vakte të ndryshme e kombinime unike.


Përdoret gjithashtu për njerëzit që vuajnë nga sëmundjet e gjendrës tiroide, për njerëz me probleme nervore (migrenë, depresion, ankth, Parkinson, Alzheimer, etj) si dhe për njerëz me problemet e celiakisë ose të sindromës të zorrës së irrituar. Mund të aplikohet mbi 18 vjeç. Për femrat post partum ose në gjidhënie, duhet të konsultoheni me mjeken tonë për ndjekjen e kësaj diete.

Çdo vakt përfshin një burim kryesor proteinik si fileto pule, fileto salmoni, fileto koce, fruta deti, biftek viçi, etj, perime ose sallatë si dhe bulmet. Vaktet kanë 450 – 550 kcal me raport 5-10% karbohidrate, 30% proteinë dhe 60% yndyrë. Yndyrna derivon nga burime të pangopura dhe të shëndetshme si vaj ulliri, avokado, ullinj, etj. Ritmi i rënies në peshë është 4 – 7 kg në muaj në varësi të metabolizmit tuaj dhe të kg mbipeshë.

 • 450-550
  kCal
 • 5-10%
  karbohidrat
 • 30%
  protein
 • 60%
  yndyrë
285 euro / muaj (drekë & darkë)
150 euro / muaj (drekë)

Dreka dhe darka ju vijnë së bashku në destinacionin dhe orarin që ju dëshironi midis 12:00 dhe 15:00.

Çdo vakt përfshin një burim kryesor proteinik si fileto pule, fileto salmoni, fileto koce, fruta deti, biftek vici, etj, perime ose sallatë si dhe bulmet. Vaktet kanë 450 – 550 kCal me raport 5-10% karbohidrat, 30% protein dhe 60% yndyrë. Yndyrna derivon nga burime tÇ pangopura dhe tÇ shëndetshme si vaj ulliri, avokado, ullinj, etj. Ritmi i rënies në peshë është 4 – 7 kg në muaj në varësi të metabolizmit tuaj dhe të kg mbipeshë.

 • 450-550
  kCal
 • 5-10%
  karbohidrat
 • 30%
  protein
 • 60%
  yndyrë
72 euro / javë (drekë & darkë)
38 euro / javë (drekë)

Dreka dhe darka ju vijnë së bashku në destinacionin dhe orarin që ju dëshironi midis 12:00 dhe 15:00.

Go top