BROKOLI – Fit Food

Brokoli, Një Perim Sa i Ushqyeshëm e Plot Me Vlera, aq edhe me Aftësi të Larta Kurative!

Brokoli përmban shumë fibra (të tretshme dhe të patretshme) dhe shumë vitaminë C. Në 100 g brokoli marrim rreth 150% të sasisë së rekomanduar ditore. Si i tillë është një mbrojtes I fuqishëm kundrejt cdo gripi! Përmban shumë vitaminë A, K, zink, hekur, fosfor dhe fitonutrientë (substanca mbrojtëse ndaj diabetit dhe sëmundjeve vaskulare). Brokoli përmban sulfofan, substancë që mbron nga artriti i kockave. Brokoli është antikancerogjen i fuqishëm. Nëse e konsumoni vetëm 3 herë në muaj, ulni rrezikun e shfaqjes së kancerit me 40%!

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go top